Το κορυφαίο πρωτάθλημα Αμερικανικού ποδοσφαίρου διοργανώνεται από την NFL (National Football League) και περιλαμβάνει 32 ομάδες. Δε θα πρέπει να συγχέεται με το ράγκμπι, το οποίο έχει μεν στοιχεία από την NFL, αλλά είναι ένα διαφορετικό άθλημα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, περισσότερο και από το κανονικό ποδόσφαιρο. Ας δούμε τώρα προβλέψεις για τη φετινή σεζόν της NFL από αναλυτές και στοιχηματικές εταιρίες.

Το Super Bowl είναι ο τελικός του πρωταθλήματος και διεξάγεται κάθε χρόνο περίπου στις αρχές Φεβρουαρίου. Για το 2018 νικήτρια ομάδα του Super Bowl και πρωταθλήτρια της σεζόν ήταν οι Philadelphia Eagles, που επικράτησαν έναντι των New England Patriots με σκορ 41-33. Αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος των Eagles, απέναντι στους Patriots που είχαν κατακτήσει το τρόπαιο το 2017 και το 2015.

Είναι λογικό οι πρωταθλητές να εμφανίζονται ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στις ιστοσελίδες στοιχημάτων, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι το πρώτο φαβορί με τις καλύτερες πιθανότητες, καθώς το Αμερικανικό Ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, με διαφορετικούς νικητές κάθε χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία δεκαετία δεν έχει κατακτήσει καμία ομάδα τον τίτλο δύο φορές συνεχόμενα.

Έτσι λοιπόν οι Philadelphia Eagles εμφανίζονται από εταιρίες στοιχημάτων, όπως η Sportsbet, ως δεύτερο φαβορί για το τρόπαιο, μετά τους New England Patriots. Και αυτό γιατί οι Patriots είναι η πιο συνεπής ομάδα σε τίτλους αλλά και εμφανίσεις ως φιναλίστ στον τελικό του Super Bowl τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς σημαντικών παιχτών την περσινή σεζόν, κάτι το οποίο έπαιξε ρόλο στην πορεία τους.

Άλλες εταιρίες στοιχημάτων ποντάρουν και σε άλλες ομάδες. Η εταιρία Oddchecker δίνει ως φαβορί με καλές πιθανότητες τους Kansas City Chiefs, τους New Orlean Saints και τους Los Angeles Rams, εκτός από τους New England Patriots, ενώ εμφανίζει πολύ χαμηλά τους Philadelphia Eagles. Αυτό σίγουρα έχει να κάνει με την μέχρι τώρα πορεία των παραπάνω ομάδων στο πρωτάθλημα, με τους Los Angeles Rams να είναι αήττητοι.

Οι απόψεις σίγουρα είναι πολλές και διαφορετικές με πολλά φαβορί στο τραπέζι, και αυτό κάνει το πρωτάθλημα ακόμα πιο συναρπαστικό. Αναλυτές και δημοσιογράφοι από μεγάλα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα επίσης δεν συμφωνούν στις προβλέψεις τους. Από την Sports Illustrated, οι αναλυτές Greg Bishop και Jenny Vrentas δείχνουν ως φαβορί τους Philadelphia Eagles και τους New England Patriots αντίστοιχα, δηλαδή τους περσινούς φιναλίστ.

Η Sarah Brady της SB Nation, από την άλλη πλευρά, ποντάρει στους Minnesota Vikings, οι οποίοι εμφανίζονται με επίσης καλές πιθανότητες από διάφορες εταιρίες στοιχημάτων και είναι δημοφιλής σε πολλούς παίχτες στοιχημάτων. Δικαιολογεί την πρόβλεψή της λέγοντας ότι αφού τα κατάφεραν οι Eagles για πρώτη φορά, τότε γιατί όχι να μην το κάνουν και οι Vikings;

Ο Will Brinson από την CBS Sports ελπίζει και εκτιμά ότι οι Atlanta Falcons θα κερδίσουν τον φετινό πρωτάθλημα. Οι Falcons ήταν φιναλίστ το 2017, οπότε και ηττήθηκαν από New England Patriots σε έναν συγκλονιστικό τελικό. Σύμφωνα με τον Brinson, φέτος μπορούνε να κάνουνε τη μεγάλο βήμα και να κατακτήσουν τον τίτλο, και θα έχουν το πλεονέκτημα στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στην έδρα τους στην Ατλάντα.

Η τελευταία άποψη έρχεται από τον αναλυτή Vinnie Iyer της ιστοσελίδας sportingnews.com, που δείχνει ως πρωταθλήτρια ομάδα τους New Orleans Saints. Οι Saints έχουν φέτος τα φόντα για να πετύχουν το θαύμα μετά από εννέα χρόνια και να σταματήσουν την αναμονή, όπως δήλωσε.